به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین ، تقی نبئی در جلسه ای که به منظور رفع مشکلات بخش معدن در سازمان نظام مهندسی معدن استان آذربایجان غربی برگزار شد، با اشاره به ظرفیت بالای معدنی کشور در دنیا اظهار داشت: در حال حاضر نقش معدن در تولید ناخالص داخلی یک درصد است.

وی افزود: برای بهره مندی از ظرفیت معادن در شکوفایی اقتصادی ازجمله اشتغال باید بستر و حمایت لازم از سرمایه گذاری صورت بگیرد و قوانین و مقررات موجود باید در حوزه معدن به نحوی تغییر کند که سرمایه گذار تمایل داشته باشد در این حوزه، سرمایه گذاری کند.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با اشاره به اینکه تاکنون 11 هزار پروانه بهره برداری معدن صادر شده است، بیان کرد: از این تعداد پنج هزار و 600 فعال و نیمه فعال بوده و مابقی غیرفعال هستند.

نبئی دلیل فعال نبودن برخی معادن کشور را ناشی از عوامل مختلفی همچون کمبود نقدینگی برای دارنده مجوز معدن و عدم تامین مالی برای سرمایه گذاری، نبود بازار مناسب برای برخی از مواد معدنی در مقاطع خاص، معارضین محلی مانند محیط زیست، منابع طبیعی، اوقاف و دستگاه هایی که بر روی فعالیت معدن نظارت دارند، عنوان کرد و ادامه داد: استراتژی مدونی برای بخش معدن نداریم و به صورت جزیره ای و سلیقه ای در بخش معدن فعالیت می کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه معادن کشور، علاوه بر معارضان محلی و دولتی، با مشکل تامین مالی و نبود سرمایه گذار برای فعال سازی و بهره برداری، روبه رو هستند، تصریح کرد: ضعف در نظارت، تحریم های بین المللی به همراه تحریم های داخلی برای ورود ماشین آلات موردنیاز بخش معدن موجب بروز مشکلات اساسی در این بخش شده که باید برطرف شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با اشاره به اینکه یکی از دغدغه های این سازمان ضعف نظارت بر فعالیت های معدنی است، ابراز کرد: دلیل ضعف این نظارت را محدودیت تعداد پرسنل و پراکندگی معادن می توان عنوان کرد که با تفویض اختیار به سازمان نظام مهندسی بخشی از مشکلات مرتفع خواهد شد.

نبئی اضافه کرد: بیش از یک هزار و 200 گواهی کشف معدن به پروانه بهره برداری تبدیل نشده که دلایل آن ها مورد بررسی قرار گرفته است.

پریسا اسماعیل زاده، رئیس نظام مهندسی معدن آذربایجان غربی نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از وضعیت نظام مهندسی معدن استان بر لزوم رسیدگی به مشکلات بیمه و حقوق مسئولین فنی تاکید کرد و افزود: دو هزار و 142 نفر از متخصصان رشته های مهندسی معدن، زمین شناسی، متالوژی، نقشه برداری عضو این سازمان هستند که از این تعداد یک هزار و 408 نفر زمین شناس، 568 نفر مهندس معدن، 129 نفر نقشه بردار و 19 نفر در رشته متالورژی فعالیت دارند.

وی یادآور شد: در طی سال جاری با وجود شرایط کرونایی 9 دوره آموزشی از جمله دو دوره آموزشی کارگران معادن با موضوع ایمنی در معادن برگزار شده است.

رئیس نظام مهندسی معدن آذربایجان غربی افزود: طی سال جاری هفت مورد حادثه معدنی را در استان شاهد بودیم که از این تعداد دو مورد منجر به فوت، چهار مورد مصدومیت و یک مورد منجر به قطع عضو شده است.

بر اساس گزارشی از ایسنا، همچنین جمال کسیانی رئیس خانه معدن آذربایجان غربی با بیان اینکه مسئول فنی معادن، نقش مهم و اساسی در معدن و انجام عملیات معدنکاری بر اساس اصول ایمنی در معادن برعهده دارد و باید به تمامی امور معدنی مسلط باشد، خاطرنشان کرد: سازمان نظام مهندسی معدن نسبت به برگزاری دوره های آموزشی فنی و کاربردی اهتمام ورزد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دو + = 3