ورود شرکت «تجلی» به حوزه عناصر نادر خاکی را باید شروع فصل جدید فعالیت های این شرکت دانست که ناشی از توانمندی های بسیار آن است. برنده شدن این شرکت در مزایده گواهی کشف محدوده مروست باختری و خاوری باعث می شود تا روزهای امیدوار کننده ای برای بخش معدن و سهامداران این شرکت پیش بینی شود.
تیتر۲۰-  عناصر نادرخاکی از عناصر استراتژیک و بسیار مهم در بخش معدن است. اهمیت ویژه این عناصر را باید در جنگ تجاری میان امریکا و چین مشاهده کرد. عناصری که امتیازی برای چین در این جنگ در مقابل امریکا بود و به نوعی می توانست برگ برنده ای در دست اژدهای زرد باشد.
اهمیت این عناصر در صنایع مهم و استراتژیک به راحتی قابل مشاهده است و‌ نگاهی به میزان تقاضا و همچنین وضعیت قیمتی آن در بازارهای جهانی حاکی از آن است که دستیابی به این مواد می تواند مسیر جدیدی را پیش روی بخش معدن ایران قرار دهد.
با توجه به اهمیت این عناصر، توسعه اکتشافات آن در چند سال اخیر در دستور کار سازمان های مرتبط با بخش معدن همچون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی و ایمیدرو  قرار گرفت تا بهره برداری از این عناصر توسعه پیدا کند.
اما این بار قرعه به نام شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات  افتاد تا با برنده شدن در مزایده سازمان زمین شناسی اکتشافات در حوزه عناصر نادر خاکی را استان یزد آغاز کند.
درواقع طی نامه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی شرکت تجلی به عنوان برنده واگذاری گواهی کشف محدوده مروست باختری و خاوری با ماده معدنی پلاسرمونازیت (از عناصر مهم نادر خاکی) استان یزد به مبلغ 17.2 و 14.3 میلیارد تومان شد.
اما ورود تجلی به این حوزه چه اهمیتی خواهد داشت؟
شرایط بازار جهانی و نیاز صنایع استراتژیک حاکی از آن است که ورود به حوزه عناصر نادرخاکی به نفع کشور و شرکت های فعال در این حوزه است.  حال شرکت تجلی با برنده شدن این مزایده، فصل جدیدی از فعالیت های خود را در بخش معدن آغاز می کند که می تواند بر میزان درآمد و سوددهی آن بیفزاید.
اما اینکه تجلی برنده این مزایده شده خود نشان از توانمندی بخش خصوصی دارد که می تواند توسعه در بخش معدن را سرعت بخشد.
حالا تجلی پس از ورود به حوزه مس و در اختیار گرفتن معدن «جانجا» این بار به سمت حوزه ای استراتژیک و بسیار مهم یعنی عناصر نادر خاکی رفته است تا بتواند در کنار توسعه اکتشافات، سوددهی مجموعه خود را ارتقا دهد.
پروژه محور بوده تجلی باعث می شود تا برای ورود به هر حوزه ای با بررسی های دقیق و کارشناسی شده اقدام کند زیرا حفظ حمایت سهامداران ضامن ادامه این مسیر برای تجلی خواهد بود.
ورود به این حوزه می تواند علاوه بر توسعه صنایع کشور به توسعه هرچه بیشتر بخش معدن بینجامد.  در کنار این موضوع تجلی علاوه بر دستیابی به درآمد بیشتر می تواند میزان استقبال سهامداران را افزایش داده و با تکیه بر این حمایت به بخش های دیگری نیز ورود کند.
از سویی دیگر با ورود به این بخش، می توان تجلی را یکی از بزرگان بخش خصوصی فعال در حوزه اکتشاف دانست. درواقع می توان پیش بینی کرد تجلی در سال های پیش رو از اصلی ترین شرکت های فعال در حوزه اکتشاف خواهد شد. نگاه مدیریتی در این مجموعه باعث شده تا کار را از سر منشا زنجیره های ارزش یعنی اکتشاف آغاز کند.
اهمیت ورود تجلی به این بخش را در گام اول باید در تثبیت توان این مجموعه و در گام بعدی در افزایش درآمد دید، اتفاقی که در نهایت اطمینان سهامداران را هم افزایش خواهد داد.
نقشه راه تدوین شده برای تجلی باعث شده تا حضور این شرکت در بخش های مختلف معدن توسعه پیدا کند و در نهایت توسعه بخش معدن به دست بخش خصوصی رقم بخورد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


1 + شش =