همکاری یک شرکت دانش بنیان با «تجلی»، در حوزه عناصر نادر خاکی
مهمترین اقدامات و دستاوردهای شرکت دانش بنیان آرسس با همکاری مجموعه تجلی توسعه معادن و فلزات اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات امین افصحی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان آرسس بیان داشت: شرکت دانش‌بنیان آرسس، با بیش از ۱۱ سال تجربه در حوزه عناصر نادر خاکی، موفق شده است گامی بزرگ در جهت خودکفایی کشور بردارد. این عناصر که دانش اکتشاف و فرآوری آن‌ها در انحصار چند کشور محدود است، اکنون در ایران و به ویژه در استان یزد مورد مطالعه و بهره‌برداری قرار گرفته است.یکی از چالش‌های اصلی در این حوزه، پیچیدگی فرآیند آنالیز و استخراج عناصر نادر خاکی از کانی‌ها است. شرکت آرسس با شناسایی دقیق نوع کانی‌های موجود در معادن یزد و طراحی روش‌های فرآوری متناسب با آن‌ها، توانسته است به نتایج قابل توجهی دست یابد.
وی گفت: آرسس با همکاری تجلی در حال فعالیت است و به اتفاق در معادن عناصر خاکی تجلی کار میکنند، این شرکت برای اولین بار در ایران موفق به توسعه دانش اکتشاف عناصر نادر خاکی شده است.با طراحی روش‌های نوین فرآوری، شرکت آرسس توانسته است راندمان استخراج عناصر نادر خاکی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
به گفته وی، به دلیل تحریم‌ها، شرکت آرسس مجبور به طراحی و ساخت تجهیزات پیشرفته‌ای مانند سپراتورهای تخصصی و الکترومگنت‌های قوی شده است. این تجهیزات علاوه بر کاربرد در فرآوری عناصر نادر خاکی، در صنایع دیگر مانند انرژی اتمی نیز کاربرد دارند. آرسس با استفاده از روش‌های فیزیکی، موفق شده است عیار عناصر نادر خاکی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد که این امر به کاهش هزینه‌های تولید و افزایش ارزش افزوده منجر می‌شود.
افصحی با اشاره به همکاری شرکت تجلی با شرکت دانش بنیان آرسس گفت: با توجه به اهمیت عناصر نادر خاکی در صنایع مختلف از جمله الکترونیک، انرژی‌های تجدیدپذیر و دفاعی، دستاوردهای شرکت آرسس گامی مهم در جهت کاهش وابستگی کشور به واردات این مواد ارزشمند و تقویت جایگاه ایران در عرصه فناوری‌های پیشرفته است.
وی افزود:پایلوت این پروژه با موفقیت اجرا شده و محصول تولید کرده‌ایم. همه آزمایش‌ها و راه‌اندازی تجهیزات با موفقیت انجام شده است. تنها مرحله باقی‌مانده، تأمین خوراک اصلی از معدن برای سنجش دقیق عیار و بازیابی تجهیزات در مقیاس صنعتی است.
افصحی گفت: علاوه بر عناصر نادر خاکی، مطالعات گسترده‌ای نیز بر روی عناصر قلیایی خاکی مانند روبیدیوم، سزیم و فرانسیوم در حال انجام است. این عناصر که از نظر اقتصادی بسیار ارزشمند بوده و حتی از طلا گران‌تر هستند، در ایران به وفور یافت می‌شوند. متاسفانه تاکنون این عناصر به عنوان باطله دفع شده‌اند. ما امیدواریم که با موفقیت در این پروژه، بتوانیم به دانش فنی استخراج و فرآوری این عناصر ارزشمند در منطقه خاورمیانه دست پیدا کنیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


− یک = 7