شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با خبر از بهرهبرداری موفقیتآمیز پروژه کلاف فولاد سرمد ابرکوه و پیشرفت چشمگیر سایر پروژهها، نوید آیندهای روشن در صنعت فولاد کشور را میدهد. مدیرعامل شرکت، مرتضی علی اکبری، در آخرین کنفرانس خبری، از برنامههای بلندمدت شرکت برای توسعه تولید عناصر نادر خاکی و افزایش ارزش سهام خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات ، مرتضی علی اکبری مدیر عامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در کنفرانس پرسش و پاسخ مدیران و سهامداران این شرکت گفت: کلاف فولاد سرمد ابرکوه به بهره برداری رسیده است. بهره برداری رسمی آن را با حضور سهامداران و مقامات هفته اول ماه آینده خواهیم داشت. همچنین پروژههای دیگر سرمد ابرکوه و شرکتهای دیگر در سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد.
وی گفت: در راستای توسعه صنعت عناصر نادر خاکی در کشور، گام های مهمی برداشته ایم. احداث و آماده سازی یک کارخانه کوچک مقیاس جهت تولید کنسانتره مونازیت، این کارخانه به زودی در دی ماه به بهره برداری خواهد رسید.
به گفته وی، تولید موفقیت آمیز ۱۷ عنصر حیاتی از کنسانتره مونازیت در مقیاس آزمایشگاهی از دستاوردهای شرکت است.
علی اکبری خاطر نشان کرد: برنامه ریزی برای انتقال فرآیند تولید ۱۷ عنصر حیاتی به خط تولید کوچک مقیاس و در نهایت، توسعه آن به مقیاس صنعتی پس از انجام مطالعات جامع انجام می شود.
وی گفت: درصد بازدهی ۹ ماهه تجلی در شرکتهای گروه به گونهای است که در حال حاضر در رتبه ۶ قرار داریم و حدود ۸ شرکت با درصدهای بازدهی منفی مواجه بودهاند. ولی ما خوشبختانه بازدهی منفی نداریم و قطعا سهام شرکت باید جایگاه اصلی خود را پیدا کند و به NAV خود نزدیک شود.
مدیر عامل تجلی در خصوص پروژه های این شرکت گفت: پروژه های اولیه شرکت شامل پروژه کنسانتره سنگ آهن شرکت فولاد شرق خراسان با ظرفیت 2.5 میلیون تن در سال، فولاد سرمد ابرکوه به ظرفیت 600 هزار تن در سال، کلاف سرمد ابرکوه به ظرفیت 450 هزار تن در سال و پروژه احداث اسکله شرکت بین المللی همراه جاده ریل دریا به ظرفیت 5 میلیون تن در سال بوده است.
علی اکبری گفت: در طول این 3 سال پروژه های دیگری مانند پروژه آهن اسفنجی سرمد به ظرفیت 1.2 میلیون تن در سال، پروژه هاي آهن اسفنجی به ظرفيت ١.٦ ميليون تن در سال و ورق فولادی به ظرفیت 1 میلیون تن در سال فولاد كردستان و پروژه آهن اسفنجی ستاره سیمین هرمز به ظرفیت 1.72 میلیون تن در سال، پروژه بهره برداری از مجتمع مس جانجا به ظرفیت 130 هزار تن در سال کنسانتره مس، پروژه تولید ورق های الکتریکی به ظرفیت 300 هزار تن در سال، پروژه تولید نوار نقاله به ظرفیت 100 هزار متر در سال، پروژه تولید فروسیلیکو منگنز به ظرفیت 25 هزار تن در سال ، پروژه احداث نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 10 مگاوات به شركت اضافه شده است.
وی گفت: عموما شرکتهای پروژه محور سود سالانه ندارند، سود سالانه آنها زمانی محقق میشود که پروژههابه بهرهبرداری برسند و از آن محل سود شناسایی کنیم و بتوانیم DPS خوبی را تقدیم سهامداران کنیم. اشخاصی که سهام شرکتهای پروژه محور را خریدهاند قطعا انتظار ندارند که سالانه سود بگیرند تا این پروژهها به بهرهبرداری برسد، ولی باوجوه در گردشی که داشتهایم سالانه توانستهایم سودی هم شناسایی کنیم، سال گذشته حدود ۶۷۰ میلیارد تومان سود شرکت بوده و امسال هم سودی مناسبی خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: از طرفی هم چون منابع لازم در اختیار داشتهایم تا سالهای گذشته وجوه را در پروژه ها تزریق کردهایم، سهامی هم که از محل وجوه نقدینگیمان خرید کرده بودیم فروختهایم و اینها را در افزایش سرمایه پروژهها واریز کردهایم.
وی گفت: باتوجه به برنامه زمانبندی که پروژههای اصلی دارند، تا پایان سال آینده تقریبا ٣ پروژه شرکت به بهرهبرداری میرسد و میتوانیم بگوییم که سال پر باری برای شرکت تجلی به عنوان اولین شرکت پروژه محور در ایران خواهد بود.
وی گفت: طی این ۳ سال، شرکت با قیمت اسمی ۱۰۰ تومان در فرابورس عرضه شد که قیمت آن تا حدود ۲۸۰ تومان افزایش پیدا کرد با افزایش سرمایه ۴۰ درصدی قیمت سهم کاهش داشت و به تعداد سهام اضافه شد .
وی گفت: علیرغم اینکه در ۳ سال اخیر با توجه به کاهشی بودن کل بازار سرمایه، قیمت سهام شرکت افزایشی بود، ولی اخیرا شرکت تجلی رشد مورد انتظاری را نداشت که ما در صدد هستیم که با شفافیت بیشتر بتوانیم جایگاه واقعی خود را در فرابورس پیدا کنیم.
وی در پایان گفت: قطعا وجوهی دلاری ویورویی که ما سرمایه گذاری کردهایم در ابتدای افتتاح شرکت تجلی تقریبا حدود ۱۸ هزار تومان و ۲۰ هزار تومان و ۲۲ هزار تومان ارزش گذاری شد، ولی الان میبینیم که نرخ دلاری پروژه ها به بیش از ۶۰ هزار تومان رسیده است که نشان می دهد ارزش تجلی بیش از این چیزی است که روی تابلو خود را نشان میدهد.
بدون دیدگاه