نگرانی‌های فزاینده‌ای در خصوص تامین مس در جهان در آینده وجود دارد. این فلز سرخ برای مصارف گوناگون از قبیل هدایت حرارت و در صنایع برق و الکترونیک، به عنوان یک کالای ساختمانی و به عنوان آلیاژ در فلزات و همچنین در سطح گسترده در ساخت و تولید تجهیزات برقی و الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش دنیای معدن، در واقع مس یکی از پرکاربردترین فلزات در جهان است که تقاضا برای آن با توجه به رشد جمعیت و تسریع توسعه اقتصادی کشورها افزایش می‌یابد. هرچند این فلز حیاتی دست کم از۱۰هزارسال پیش مورد استفاده انسان قرار می‌گرفته، اما تاکنون بیش از نیمی از مس حفاری و ذوب شده در ۳۰ سال گذشته نیز استخراج شده است.

براساس گزارش بخش ترجمه شرکت‌ها به نقل از کیتکو، در سال‌های ۲۰۲۲-۲۰۲۱ بازارهای جهانی با عرضه مازاد مس مواجه خواهند بود. پس از شیوع بیماری کرونا که منتهی به افزایش سریع تقاضا برای فلزات صنعتی در جهان شد، کشورها به سرعت به حالت قبل خود برگشته‌اند. برای پاسخگویی به این تقاضا طبق برنامه قرار است چهار معدن بزرگ جدید مس در سال ۲۰۲۱ افتتاح شود.

گروه مطالعات بین‌المللی مس (ICSG)  که یک سازمان بین دولتی از کشورهای تولیدکننده و مصرف‌کننده مس است و به عنوان هیات‌مدیره کالای بین‌المللی مس فعالیت می‌کند، هدف اصلی خود را بر افزایش شفافیت بازار مس و ارتقای مباحث و همکاری‌های بین‌المللی در مورد مسائل مربوط به مس گذاشته است. این گروه اخیرا اظهار کرده متعاقب یک دوره چهار ساله که فقط دو معدن بزرگ مس راه‌اندازی شد، برنامه پروژه‌های معادن مس رو به پیشرفت است. این پروژه‌های بزرگ معدنی که قرار است در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ شروع شود عبارتند از: معدن Kama-kakula در جمهوری دموکراتیک کنگو، معدن Quellaveco در پرو، پروژه معدن Spence-scfo که پیش‌تر شروع شده، معدن QBQ در شیلی و معدن Udokan در روسیه. از طرف دیگر تعدادی از پروژه‌های متوسط و کوچک نیز قرار است به زودی به بهره‌برداری برسند.

همچنین گروه مطالعات بین‌المللی مس پیش‌بینی می‌کند در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میزان عرضه مازاد مس تصفیه شده به ترتیب حدود ۸۰ و ۱۱۰هزار تن باشد. اگر چه در سال ۲۰۲۱ انتظار می‌رود رشد مصرف جهانی (به‌جز چین) حدود ۷درصد باشد و در صورت بهبود در فعالیت‌های اقتصادی در جهان پیش‌بینی می‌شود مصرف ظاهری چین حدود ۵/ ۴ درصد کاهش پیدا کند و در نتیجه رشد مصرف جهانی به حدود ۲/ ۰درصد محدود شود. برای سال ۲۰۲۲ نیز با استمرار بهبود اقتصاد جهانی و در بخش‌های مصرف‌کننده نهایی مس و انتظار بهبود در شرایط شیوع بیماری کرونا در جهان می‌توان رشد مصرف جهانی مس را ۳درصد پیش‌بینی کرد. گروه مطالعات بین‌المللی مس معتقد است به دلیل استفاده از فلز مس در مقوله مهم انتقال انرژی تا بلندمدت، به‌طور پیوسته از پروژه‌های مس در جهان پشتیبانی خواهد شد. به گفته کارشناسان میزان تقاضای جهانی برای مس تا سال۲۰۵۰ احتمالا تا ۳۴۱درصد افزایش یابد که این امر ناشی از افزایش مصرف انرژی خواهد بود. همچنین در پی تحقیقات صورت پذیرفته در سال‌های اخیر احتمالا افزایش ۴/ ۲درصدی مصرف انرژی در سال۲۰۵۰ نتیجه آن خواهد بود. فعالیت‌های پیشگیرانه برای جلوگیری از کمبود مس به دلیل چنین تغییرات صنعتی عظیمی شامل توسعه صنعت بازیافت مس و همچنین به کارگیری فناوری‌های تجدیدپذیر است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


7 − یک =