با سلام و احترام؛

مکاتبات صورت پذیرفته شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات(ومعادن) با اداره نظارت بر ناشران گروه صنعتی و معدنی سازمان بورس و اوراق بهادار و منتشره در سامانه کدال در خصوص اعلام نتایج ارزشگذاری سهام دو شرکت “صنایع آهن و فولادسرمد ابرکوه ” و “شرکت تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان” و انتقال سهم این دو شرکت به شرکت سهامی عام تجلی معادن و فلزات که به شناسایی مبلغ حدوداً 8400 میلیون ريال سود(حاصل از تفاضل قیمت تمام شده و قیمت کارشناسی اخذ شده) شد که تأثیر قابل توجهای بر سود هر سهم پیشنهادی(EPS) سال جاری شرکت “ومعادن” می گذارد به نحوی که تا انجام تعدیل مثبت و لازم نماد شرکت در روزهای اخیر متوقف گردیده است.

در این باره گفتگویی با یونس الستی مدیرعامل شرکت”ومعادن” داشته ایم که در ذیل می خوانید:

سوال: در این واگذاری ها چه هدفی دنبال شده است؟

الستی: راهبرد و سیاست شرکت “ومعادن”  طی ماه های اخیر و پس از تشکیل شرکت سهامی عام که 100 درصدسهام آن متعلق به هلدینگ است، تصمیم گرفت سهام شرکتهای پروژهای و برخی شرکتهای تولیدی دارای طرح توسعه و تکمیل زنجیره ارزش را به منظور سرعتبخشی و تمرکز بر امور اجرایی و بهرهگیری از تخصصهای فنی به این شرکت منتقل کند، که با واگذاری و انتقال سهام این دو شرکت، به شرکت تازه تأسیس تجلی معادن و فلزات این هدف به صورت کاملاً شفاف عملی شده و در حال ادامه وتکمیل است.

سوالاین شرکت ها چه پروژههایی در حال اجرا دارند و در چه مرحله ای از پیشرفت قرار دارند؟

الستیشرکت تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان به صورت سهامی خاص جهت احداث کارخانه تولید کنسانتره با ظرفیت 2/5میلیون تن ایجاد شد و هدف این پروژه تولید کنسانتره سنگ آهن با عیار حداقل 67.8درصد جهت تأمین خوراک گندلهسازی2/5 میلیون تنی مجتمع فولاد خراسان است که بر اساس توافق با (ایمیدرو) مقرر شد سنگ آهن مورد نیاز این کارخانه از آنومالی معادن سنگان تأمین شود، در حال حاضر این طرح 24درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با راه اندازی و بهرهبرداری از این پروژه خط تولید گندله، آهن اسفنجی، شمش و محصولات سبک ساختمانی در این شرکت تکمیل و رونقمی یابد.

میزان سهام (ومعادن) از این شرکت معادل 35درصد است که با اقدام سهامداران شرکت در انجام افزایش سرمایه مرحله اول سهم پرداخت شده شرکت ومعادن به مبلغ 1.050.000میلیون ریال جمعاً تعداد 524.990.000 سهم از سهام این شرکت به شرکت تجلی معادن و فلزات منتقل شده است.

شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه(سهامی خاص) شرکت دیگری است که 35 درصد سهم شرکت(ومعادن) از سرمایه آن به شرکت تجلی واگذار شده است.

این شرکت در حال حاضر دارای یک واحد فعال نورد میلگرد با ظرفیت 500 هزار تن در سال است که با انجام تمهیدات لازم در تأمین منابع مالی از جمله اقدام به افزایش سرمایه (ومعادن) نیز در آن مشارکت دارد.

همچنین اجرای دو پروژه فولادسازی با ظرفیت 600 هزار تن شمش و نیز توسعه بخش نورد میلگرد در حال اجرا است، درصد پیشرفت فیزیکی این دو طرح به ترتیب 35 و 45 درصد است و تعداد سهام هلدینگ از این شرکت 385.000.000 سهم است که میزان 384.990.000 سهم به شرکت تجلی معادن و فلزات منتقل شده است.

سوال: واگذاری سهام مذکور به شرکت سهامی عام قبلی و شناسائی حدود 800 میلیارد تومان سود بر ارزش سهام “ومعادن” چه تاثیری دارد؟

الستیانتقال سهام شرکت “ومعادن” به شرکت سهامی عام تجلی معادن و فلزات بر اساس توصیه سازمان بورس اوراق بهادار و بواسطه برنامه و رویکرد آتی حضور این شرکت در بازار سرمایه، اقدام به پذیره نویسی و لزوم شفاف سازی خالص ارزش دارائی ها و حقوق صاحبان سهام این شرکت بر اساس قیمت کارشناسی رسمی دادگستری بود که با رعایت  تمامی جنبه‌ها و اطلاعات لازم قیمتگذاری صورت گرفت.

ارزش کل روز این شرکت ها بالغ بر 39.539.751 میلیون ريال تعیین شد که پس از محاسبه درصد و تعداد سهم متعلق به شرکت (ومعادن) و البته تعداد سهامی که با ارزش کارشناسی شده به شرکت تجلی معادن و فلزات و به مبلغ 13.838.597 میلیون ريال منتقل می شود(حدود 35درصد) و کسر بهای تمام شده سهام منتقل شده به مبلغ 5.424.890 میلیون ريال جمعاً نسبت به شناسائی و اعمال مبلغ 8.413.707 میلیون ریال سود در شرکت “ومعادن”مبادرت شد که با افزایش سود و درآمد حاصله و تأثیر مناسب آن بر شاخصهای سودآوری و سود هر سهم که به سهامداران تعلق میگیرد.

همچنین انتقال سهام این شرکت ها به شرکت تجلی پس از تجهیز و مهیا شدن منابع مالی دو شرکت از طریق افزایش سرمایه و پرداخت سهم مربوطه صورت گرفته است.

با پیشرفت اجرای طرح ها و پروژههای بنیادی و اثربخش در زنجیره تولید شرکت های گروه، جدای از ارزش افزودهای که حاصل می شود، پس از بهره برداری از طرحهای مذکور سود سالیانه قابل توجهی به شرکت تجلی معادن و فلزات نیز به عنوان شرکت فرعی و صددرصدی(ومعادن) تعلق میگیرد که در نهایت با تلفیق حساب میتوان اذعان کرد که در اصل این منافع دوگانه نیز به سهامداران “و معادن” که از منافع فعالیت شرکت های تابعه نیز بهره مند می‌شوند منتقل کرد که این جنبه را نیز میتوان به عنوان اثرات آتی و انتقال منافع برشمرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


هشت − = 7