تشکیل شرکت های پروژه محور مانند شرکت تجلی کمک می کند تا سرمایه های سرگردان راهی توسعه بخش معدن شوند و در عین حال مردم نیز در روند اجرای پروژه ها سهیم باشند.

تیتر۲۰- شاید تامین مالی برای توسعه صنعتی و معدنی در شرایط فعلی، کار سختی باشد به ویژه آنکه برخی فعالان بخش معدن معتقدند، بعضی از قوانین و مقررات وضع شده در سال های اخیر توانسته جریان ورود نقدینگی به بخش معدن و صنایع را کم کند. حالا این موضوع می تواند به یکی از چالش های وزارت صمت تبدیل شود و توسعه صنعتی و معدنی را دشوار کند.
یکی از موضوعاتی که می تواند تامین سرمایه در این بخش را میسر کند، ورود سرمایه های خرد یا سرمایه های سرگردانی که راهی بازار ارز و طلا شده به این بخش می تواند تا حدودی راهگشای این موضوع باشد. در واقع در شرایط فعلی بهتر است  سرمایه های خرد راهی حوزه صنعتی و معدنی شوند.
عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی گفته است، باید بررسی کرد که چگونه می‌‌‌توان از سرمایه‌‌‌های خرد مردم برای تامین مالی صنعت استفاده کرد. با این روش جلوی سوداگری و دلالی نیز گرفته شود که این موضوع در دستور کار وزارت صمت است.
علی‌آبادی با بیان اینکه چگونه می‌‌‌ توان از سرمایه‌ گذاری ‌‌‌های خرد حمایت کرد و مردم تشویق به سرمایه ‌گذاری در صندوق ‌های مختلف شوند، گفت: برای مثال می ‌‌‌توان سود معقولی را تضمین کرد تا مردم برای سرمایه‌ گذاری اقدام کنند.
اما در این بین می توان از ابزارهای دیگری برای جذب سرمایه های سرگردان استفاده کرد که نمونه هایی از آن در بخش معدن و صنایع معدنی اجرایی شده و نتایج خوبی تا این لحظه به همراه داشته است.
یکی از مثال های موجود در این بخش تشکیل شرکت پروژه محور تجلی است که برای اولین بار با این سازوکار کار خود را در بخش معدن و صنایع معدنی به عنوان زیرمجموعه شرکت توسعه معادن و فلزات آغاز کرد.
تجلی با ورود به پروژه های سودده در بخش معدن و صنایع معدنی و محاسبه ریسک و سوددهی این پروژه ها تلاش کرد تا بخشی از نقدینگی سرگردان در کشور را راهی بخش معدن و صنایع معدنی کند.
رصد بازار و پیش بینی از میزان تقاضاهای موجود باعث شده تا این مجموعه وارد پروژه هایی شود که سوددهی آنها بالا باشد.
شرکت پروژه محور تجلی با سهیم کردن سهامداران خود در روند اجرای پروژه، توانست حرکتی جدید را در بحث ورود نقدینگی به بخش معدن و صنایع معدنی برداشته و به سراغ حوزه ها و پروژه هایی برود که دارای سوددهی است.
درواقع تجلی در پروژه هایی با توجیه اقتصادی وارد می شود که بتواند سوددهی را برای سهامداران خود تضمین کند.
نمونه ای از این پروژه را می توان در معدن مس جانجا یا ورود به حوزه لیتیوم دانست.
توسعه چنین شرکت هایی در بخش معدن یا دیگر صنایع که امروز تامین نقدینگی آن به یکی از دغدغه های وزارت صمت تبدیل شده می تواند بخشی از سرمایه‌ های سرگردان را راهی توسعه بخش صنعتی کشور کند.
شاید یکی از موضوعاتی که می تواند به کمک وزارت صمت بیاید ایجاد شرکت هایی شبیه تجلی است اما فراموش نکنیم برای فعالیت این شرکت ها باید بسترهای لازم فراهم باشد که عمده آنها از سوی دولت و وزارت صمت به عنوان متولی بخش معدن ایجاد می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


هشت + = 11